KAPI-1
KAPI-2

Mısır, 'Turnuvada şike var, bu hakemi soruşturun'

2026 Dünya Kupası 09.07.2026 - 19:59, Güncelleme: 09.07.2026 - 20:02 209 kez okundu.
 

Mısır, 'Turnuvada şike var, bu hakemi soruşturun'

2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turunda oynanan Arjantin-Mısır maçı sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Mısır Futbol Federasyonu, 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin'e 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etmelerinin ardından maçın hakemi François Letexier hakkında FIFA'ya resmi şikayette bulundu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre Mısır Futbol Federasyonu, Fransız hakem Letexier'in karşılaşmada verdiği kararların maçın sonucuna doğrudan etki ettiğini savunarak FIFA'dan soruşturma açılmasını talep etti. Mısırlıların itirazlarının odağında, Mostafa Ziko'nun attığı ve Marwan Attia'nın faul yaptığı gerekçesiyle iptal edilen gol ile Enzo Fernandez'in galibiyet golü öncesinde Mohamed Salah'a faul yapıldığı iddiası yer aldı. Mısır cephesi, söz konusu pozisyonun Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından incelenmediğini öne sürdü. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Mısır Teknik Direktörü Hossam Hassan, hakem kararlarına tepki göstererek, "Sahada daha iyi olan taraf bizdik. Yaşananlar ne adildi ne de hakkaniyetliydi. Golümüz iptal edildi ve kritik anlarda aleyhimize kararlar verildi." ifadelerini kullandı. Hassan, "Belki de dünya şampiyonlarının turnuvada kalması isteniyordu, belki de Messi'nin yoluna devam etmesi arzu edildi. Arjantin her açıdan destek gördü. Bu, hak etmedikleri bir galibiyetti." değerlendirmesinde bulundu.
2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turunda oynanan Arjantin-Mısır maçı sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Mısır Futbol Federasyonu, 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin'e 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etmelerinin ardından maçın hakemi François Letexier hakkında FIFA'ya resmi şikayette bulundu.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Mısır Futbol Federasyonu, Fransız hakem Letexier'in karşılaşmada verdiği kararların maçın sonucuna doğrudan etki ettiğini savunarak FIFA'dan soruşturma açılmasını talep etti.

Mısırlıların itirazlarının odağında, Mostafa Ziko'nun attığı ve Marwan Attia'nın faul yaptığı gerekçesiyle iptal edilen gol ile Enzo Fernandez'in galibiyet golü öncesinde Mohamed Salah'a faul yapıldığı iddiası yer aldı. Mısır cephesi, söz konusu pozisyonun Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından incelenmediğini öne sürdü.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Mısır Teknik Direktörü Hossam Hassan, hakem kararlarına tepki göstererek, "Sahada daha iyi olan taraf bizdik. Yaşananlar ne adildi ne de hakkaniyetliydi. Golümüz iptal edildi ve kritik anlarda aleyhimize kararlar verildi." ifadelerini kullandı.

Hassan, "Belki de dünya şampiyonlarının turnuvada kalması isteniyordu, belki de Messi'nin yoluna devam etmesi arzu edildi. Arjantin her açıdan destek gördü. Bu, hak etmedikleri bir galibiyetti." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sporbox.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.