Türkiye’nin kadın radyosu Prof. Dr. Pervin Bilir’i konuk etti

 

Haber ve spor konusunda fark yaratan Radyo Pembe 8. Gün Özel Programı’nda Kadınlar Günü nedeniyle kadının dünyada ve toplumumuzdaki yeri ve önemi konusunda konuğuyla söyleşi gerçekleştirdi.

8. Gün Özel Programı’nda tecrübeli gazeteci Kamil Yalçın Göl’ün konuğu olan Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pervin Bilir 0534. 215 34 01 numaralı Whats-Up hattına gelen soruları cevapladı.

KADININ TOPLUMDA TEMSİLİNİN ARTMASI GEREK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü aslında sadece kadınlara ait bir gün olarak görmediğini belirten Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pervin Bilir, “Bunun hikâyesini, tarihçesini hep birlikte biliyoruz. Aslında büyük bir dramın üzerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz ve burada da farkındalığı artırmak üzere sadece kadınlar değil, toplumun her kesiminden ve her cinsiyetten yani kadın ve erkekler olmak üzere burada üzerimize düşen çok ödevler olduğunu düşünüyorum. Çok önemli yollar kat edildi. Toplumda kadın varlığının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin belli bir noktaya gelinmesi konusunda gerçek anlamda yol kat edildi ama bu yeterli mi? Elbette ki değil, halen çok gerisindeyiz. Kadının hem toplumda temsilinin artması hem de spor camiasında, spor ekonomisinde temsilinin artması şu demek; daha fazla refah, daha fazla istihdam ve daha fazla sosyo-kültürel gelişim demek. Bu anlamda 8 Mart’ı, bunların bir kez daha altın çizmek ve yıl boyunca planları yapabilmek için bir fırsat olarak görüyorum” dedi.