EURO 2020'nin açılış töreni nefesleri kesti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla bir yıl ertelemeli düzenlenen EURO 2020`nin Türkiye ile İtalya arasında oynanan ilk maçı öncesi Roma Olimpiyat Stadı`nda açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Şampiyonanın açılış şovu, 1960`tan bugüne kadar oynanan Avrupa şampiyonalarından görüntüler stat skorbordlarına yansıtılması ve eski İtalyan milli futbolcular Alessandro Nesta`nın Francesco Totti`ye futbol topunu vermesiyle başladı.

İtalyan Polis Bandosu`nun müzik dinletisiyle devam eden gösteride, eşzamanlı olarak stat çatısından davulcular iple sarkıtılarak şov yaptı.

Organizasyonda, İtalyanların dünyaca ünlü tenoru Andrea Bocelli de sahne aldı. Bocelli, İtalyan besteci Giacomo Puccini`nin ünlü bestesi "Nessun Dorma" aryasını seslendirdi. Boccelli`nin performansı sırasında yapılan havai fişek ve ışık gösterileri de ilgiyle izlendi.

Daha sonra Hollandalı DJ Martin Garrix`e ait, U2 ikilisi Bono ve The Edge`in de yer aldığı "We are the People" isimli parçanın çalınmasıyla açılış etkinliği son buldu.